BTÜ’nün, yurtiçi ve yurtdışında farklı üniversite ekollerinde yetişmiş, donanımlı, alanlarında öncü akademisyenlerden oluşan kadrosu ile öğrencilerine güncel ve nitelikli bir eğitim – öğretim sunma hedefinde olduğunu kaydeden Prof. Dr. Karademir, “Öğrencilerimize çağdaş laboratuvar imkanı ve bilim olanakları ile eşsiz bir araştırma ortamı sunmaktayız. Son teknolojiye sahip cihaz ve donanımlardan oluşan zengin laboratuvarlarımız, bir taraftan sanayinin ihtiyaçlarına cevap vermekte, diğer taraftan da çok sayıda projeyle akademik çevrelerin takdirini kazanarak seçkin bilim insanlarının aramıza katılmasını hızlandırmaktadır” diye konuştu.
23 PROJE İLE TÜRKİYE BİRİNCİSİ
Bursa’nın 18 organize sanayi bölgesiyle, çok çeşitli sanayi kuruluşlarına ev sahipliği yaptığını vurgulayan Prof. Dr. Karademir, “BTÜ, ‘toplumun beklentilerini karşılayan bilgi, teknoloji, sosyal ve sanatsal değerler üreten, araştırmacı üniversite’ misyonuyla çıktığı yolda aralıksız çalışma ve önemli başarılar elde etmiştir. Şehir ile entegre olmuş, şehrin sanayi, tarım, turizm gibi yüksek potansiyelinden yararlanmayı başarabilmiş bir üniversiteyiz. Kuruluşumuzun onuncu yılında TUBİTAK ‘2244 Sanayi Doktora Programı’nda 23 proje ile Türkiye birincisi olmanın haklı gururunu yaşamaktayız” ifadelerini kullandı.
BTÜ’nün uyguladığı Sektörel Eğitim Programı (SEP) modeliyle öğrenciler tarafından da tercih edilirliği yüksek bir üniversite olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Karademir, “BTÜ-SEP sınıf/laboratuvar dersleri Maksibet dışında, ilgili sektörle ortak projelendirilmiş, birlikte yönetilen ve iş yerlerinde uygulanan bir eğitim modelidir. Bu modelde öğrencilere, okulda öğrendiği temel akademik bilgileri ve kavramları sahada tanıma ve uygulama fırsatı sunuludur. Böylece, okulda alınan temel bilgiler saha çalışmalarıyla birlikte yeniden anlamlandırılır” dedi.
SEKTÖRE UYUM SÜREÇLERİ KISALIYOR
BTÜ Rektörü Prof. Dr. Karademir SEP hakkındaki sözlerini şöyle sürdürdü; “Söz konusu modelin hazırlık süreci seçkin firmaların insan kaynakları, Ar-Ge birimleri, benzer ortak eğitim modellerini uygulamakta olan üniversiteler ve öğretim üyelerimiz ile istişarede bulunularak titizlikle sürdürülmüştür. Ayrıca, benzer yaklaşımların kullanıldığı yurtdışı üniversitelerdeki işleyiş de dikkate alınarak BTÜ-SEP modelinin son hali verilmiştir. Böylelikle, üniversitemizi tercih eden öğrenciler ile daha erken iletişim tecrübesi kazanmış oluyorlar. Mezuniyetleri sonrası sektöre uyum süreçleri kısalmakta, istihdam olasılıkları artmaktadır.”
Prof. Dr. Karademir, BTÜ’nün YÖK tarafından ‘Robotlar ve Akıllı Sistemler’ konusunda ihtisaslaşacak üniversite olarak seçildiğini hatırlatarak, şunları söyledi; “Bu alanda gösterdiğimiz gayret sayesinde, kısa sürede başarı elde etmeye başlamış bulunmaktayız. BEBKA, BTÜ ve Bursa TTO işbirliğinde, 11. Kalkınma Planı ve Milli Teknoloji Hamlesi ekseninde tasarlanan ve yürütülen SeedUp İnovatif Girişimcilik Programı ilk meyvelerini vermeye başladı.”