Bursa NetHaber

Bursa’nın ilk oyun dostu okulu

EĞİTİM

Bursa’da eğitim alanında her zaman ilklere imza atan Özel Bursa Kültür Okulları, Türkiye’nin ikinci Bursa’nın ilk “Oyun Dostu Okul” unvanına sahip oldu.

Özel Bursa Kültür Okulları, öğrencilerin hem problem çözme becerilerini geliştireceği hem de sosyalleşmelerini sağlayacağı “Oyun Dostu Okul” projesini hayata geçirdi. Özel Bursa Kültür Okulları 2 yıl boyunca oyun ve etkinlik alanlarıyla çocukların gelişimine katkı sağlayacak.

Özel Bursa Kültür Okulları Bademli Kampüsü’nde gerçekleştirilen “Oyun Dostu Okul” sertifika törenine Özel Bursa Kültür Okulları Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yıldırım Bey Sırakaya ve proje mimarı Bahçeşehir Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı ve Yenilikçi Eğitim Geliştirme Araştırma Merkezi Başkanı Prof. Dr. Yavuz Samur katıldı.

“1 YIL İÇİNDE KRİTERLERİ YERİNE GETİRDİK”

Törende ilk olarak konuşan Özel Bursa Kültür Okulları Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yıldırım Bey Sırakaya, oyun dostu okul olma yolunda ilk adımı 1,5 yıl önce attıklarını söyleyerek, “Prof. Dr. Yavuz Samur ile ilk temasımızı gerçekleştirdiğimiz andan itibaren bu proje içerisinde olmak için büyük bir heyecan duymuştuk. Her şey niyetle başlar. Geçen süre içerisinde önce niyet ettik sonra gayret gösterdik ve 1 yıl içerisinde oyun araçlarının tamamını temin ederek, oyun alanlarının kullanımı çocuklarımıza açtık” dedi.

Oyun Dostu Okul projesi kapsamı sürecine başlanıldığı ilk günden itibaren çocukların taleplerini karşılıksız bırakmamaya başladıklarını belirten Yıldırım Bey Sırakaya, “Her zaman çocuklarımızın talepleriyle hareket ediyoruz. Proje kapsamına fark ettik ki çocukların talepleri her geçen gün farklılaşıyor. Çocuklarımızın teneffüsleri oyunla geçirmesi bizler için çok kıymetli. Teknolojinin çok geliştiği ve bireyselleşmeye giden bu dönemde çocuklarımızı bir araya gelerek güvenli bir şekilde oyun oynaması, eski sokak oyunlarını kültürünü yaşatması, sosyalleşmesi bizler için çok önemli” diye konuştu.

“ÇOCUKLAR OKULA KOŞARAK GELİYOR”

Amaçlarının her zaman olduğu gibi çocukların okula zorla gelerek değil koşarak gelmelerini sağlamak olduğunu vurgulayan Yıldırım Bey Sırakaya, “Oyun Dostu Okul unvanını aldıktan sonra bizim için asıl süreç şimdi başlıyor. Bu geçen zaman içerisinde bizlere destek olan Prof. Dr. Yavuz Samur Bey’e ve değerli ekibine teşekkür ediyorum. Özel Bursa Kültür Okulları olarak çok daha farklı özel projelerle adımızdan söz ettirmeye devam edeceğiz. Hayırlı olsun” diyerek sözlerini tamamladı.

“BURSA’DA BİR İLK GERÇEKLEŞTİRİLDİ”

Bahçeşehir Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı ve Yenilikçi Eğitim Geliştirme Araştırma Merkezi Başkanı Prof. Dr. Yavuz Samur ise projenin okulları oyunlaştırmaya çalıştırdıkları bir proje olduğunu belirterek, “Kültür Okulları bizim için çok önemli bir eğitim yuvası. Kriterleri yerine getirerek Bursa’daki ilk oyun dostu okulu oldu. Bu süreçte tüm krtiterleri yerine getiren Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Bulut ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yıldırım Bey Sırakaya’ya teşekkür ediyorum” dedi.

“KÜLTÜR OKULLARI BİZİM İKİNCİ EVİMİZ”

Özel Bursa Kültür Okulları’nda bu süreç içerisinde yaptıkları faaliyetlerden de bahseden Prof. Dr. Yavuz Samur, “Özel Bursa Kültür Okulları bizim Bursa’daki evimiz oldu. Öğretmen eğitimi ve oyun dostu ebeveyn semineri yaptık. Sürekli olarak gözlem yapma şansımız oldu. Çocukların oyun oynarken görmek bizleri mutlu ediyordu. Artık işin sonuna geldik. Sertifikamızı ve kupamızı teslim edeceğiz. Özel Bursa Kültür Okulları, 2 yıl boyunca oyun dostu okul olarak faaliyetlerini gösterecek” diyerek konuşmasını tamamladı.

Konuşmaların ardından “Oyun Dostu Okul” projesi kapsamında kampüs içerisindeki oyun ve etkinlik alanları gezilerek çocuklarla sohbet edildi. Bahçeşehir Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı ve Yenilikçi Eğitim Geliştirme Araştırma Merkezi Başkanı Prof. Dr. Yavuz Samur tarafından Özel Bursa Kültür Okulları Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yıldırım Bey Sırakaya’ya sertifika ve kupa verilerek “Oyun Dostu Okul” bayrağı göndere çekildi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.