Online ortamda düzenlenen programa, BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Muhsin Koçaslan, İSO Başkan Yardımcısı İrfan Özhamaratlı, Mesleki Gelişim ve Entegrasyon Konseyi Başkanı Abidin Şakir Özen ve Konsey Başkan Yardımcısı Sinan Topuk katıldı. Muhsin Koçaslan, mesleki eğitimin genç insanlara başarılı bir kariyer yolculuğu hazırlarken, sektörlerin geleceğe sağlam adımlarla yürümesine imkan sağladığını ifade etti.
“GÜÇLÜ BİR GELECEK İÇİN” BTSO olarak Milli Eğitim Bakanlığı ile 2019 yılının Şubat ayında ‘Mesleki ve Teknik Eğitim İşbirliği Protokolü’ne imza atıldığını hatırlatan Koçaslan, “Bu kapsamda okullarımızın yürüttükleri projelerin koordinasyonunu sağlamak ve meslek liselerimizin sanayicimizin ihtiyaç duyduğu nitelikli iş gücünü yetiştirecek bir yapıya kavuşturmak amacıyla Mesleki Gelişim ve Entegrasyon Konseyimizi hayata geçirdik. Hemen ardından da Bursa’daki 17 meslek okulumuzun eğitim alanlarını teknolojiyle uyumlu hale getirmek amacıyla çalışmalarımıza başladık. Oda olarak çok daha güçlü bir gelecek hedefiyle mesleklerimizin standartlarını yükseltirken, mesleki ve teknik eğitim alanında gerçekleştirdiğimiz örnek projelerle beşeri sermaye yatırımlarını sürdürmekteyiz.” dedi.
İSO 44 LİSEDE HAMİLİK YAPIYOR İSO Başkan Yardımcısı İrfan Özhamaratlı, 20 binin üzerinde üyeye sahip İSO’nun Milli Eğitim Bakanlığı ile yürütülen protokol kapsamında 39 meslek lisesinde 5 güzel sanatlar lisesinde hamilik üstlendiğini söyledi. Mesleki eğitim alanında güzel örnekleri ortaya çıkartmayı hedeflediklerini kaydeden Özhamaratlı, “Bakanlığımız ile yaptığımız protokolle bu okulların yönetimini üstlenmiş olduk. Her okulumuz için bir yürütme kurulu atadık. İlgili sektörlerden oluşan arkadaşlarımızı bu yürütme kurullarına aldık. Okulların hem eğitim kadrosunun performansını aynı zamanda yürütme kurullarımızın da performanslarını takip ediyoruz.” ifadelerini kullandı.
“EMEKLERİMİZ KARŞILIĞINI BULDU” Milli Eğitim Bakanlığı ile istişare ederek çalışmalara devam ettiklerini kaydeden Özhamaratlı, şöyle konuştu: “Verdiğimiz emekler karşılığını buldu. Pandemi süreci net olarak gösterdi ki mesleki eğitimde bir canlanma başladı. Tabiri uygunsa bir anlamda kabuğunu kırdı. Güzel Vdcasino örnekler ortaya çıkardı. Bazı liselerimiz ihracat yapar konuma geldi. Bizim için en değerli olan öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin kendilerine güveninin gelmesi. Bu çok önemli. O yaşlarda gençler iş yapabildiklerini görüyor. Aldıkları eğitimin sonuç verdiğini hissediyorlar. En değerli tarafı da bu. Demek ki doğru yoldayız. Aynı yolda da hızla ilerleyeceğiz. BTSO da mesleki eğitime yönelik önemli çalışmalar düzenliyor. Başkanımız İbrahim Burkay’ın İstanbul’daki buluşmamızda sunumunda mesleki eğitim noktasında yürüttüğü çalışmaları takip etmiştik.”
“OKULLARDA ETKİN ROL ÜSTLENİYORUZ” Mesleki Gelişim ve Entegrasyon Konseyi Başkanı Abidin Şakir Özen, konsey olarak mesleki eğitimin gelişmesine yönelik önemli çalışmalar yürüttüklerini belirterek, “Mesleki eğitim konusunda BTSO öncülüğünde BEBKA ve sivil toplum kuruluşlarının destekleriyle sorumlu olduğumuz okullarımızda, çözüm üreten okul koordinasyon kurulumuzu oluşturduk. Konsey üyelerimiz okullarda etkin rol üstleniyor.” diye konuştu.
İSO’NUN ERASMUS AKREDİTASYON BAŞVURUSU KABUL EDİLDİ
İSO Çalışma Hayatı ve Mesleki Gelişim Şubesi Müdürü Hakan Çoban, İSO olarak Milli Eğitim Bakanlığı ile Ocak 2019’da Mesleki ve Teknik Eğitim İşbirliği Protokolü imzalandığını ifade ederek, “Okullarımızda 2019 yılından bu yana güzel sonuçlar alıyoruz. Örneğin bir okulumuzda mezun olan öğrencilerin yüzde 70’i kendi alanlarında istihdam edildi. Odamız mesleki eğitim konusunda stratejik çalışmalar yürütüyor. Aynı zamanda yol haritası hazırladık. Öğretmen ve öğrencilerin yurt dışı deneyimi çok önemli. Erasmus akreditasyon başvurumuz da kabul edildi. 5 yılda hedefimiz bin 500 öğrenci ve öğretmeni yurt dışında tecrübe olmasını sağlamak.” ifadelerini kullandı.
BTSO ve İSO Mesleki Eğitim’deki tecrübelerini paylaştı
BTSO ve İSO Mesleki Eğitim’deki tecrübelerini paylaştı
Bursa NetHaber Bursa NetHaber
EKONOMİ
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) ve İstanbul Sanayi Odası (İSO) işbirliğiyle 'Mesleki Eğitimin Geliştirilmesi İstişare Toplantısı' gerçekleştirildi. Milli Eğitim Bakanlığı ile birlikte ‘Mesleki ve Teknik Eğitim İşbirliği Protokolü’ kapsamında önemli çalışmalar yürüten BTSO ve İSO, mesleki ve teknik eğitim konusundaki tecrübelerini paylaştı.
Paylaş: