Bursa NetHaber

Mühendis adaylarıyla tecrübe paylaşımı

GENEL

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Yapı Topluluğu tarafından akademik yılın başlaması nedeniyle düzenlenen “Kampüse Dönüş” etkinlikleri kapsamında İnşaat Mühendisliği Bölümü öğrencileriyle buluşan Kıvam Grup Yönetim Kurulu Başkanı Macid İlker tecrübelerini paylaştı.

BUÜ Yapı Topluluğu tarafından düzenlenen etkinlikte inşaat mühendisliği öğrencileri ile biraraya gelen Macid İlker, sektörlerinde yenilikçi, dinamik ve marka bir firma olma yolunda emin adımlarla ilerlediklerini belirtti. Hayata geçirdikleri projelerde her zaman müşteri memnuniyetini esas aldıklarını ifade eden Macid İlker, bir taraftan firmalarını büyütürken diğer yandan sektöre ve ülke ekonomisine daha fazla katkı sunabilmenin yollarını aradıklarını söyledi.

“SEKTÖREL YENİLİKLERİ TAKİP ETMEK ÖNEMLİ”

İlker, “Bizler de farklı coğrafyalara düzenlediğimiz gezilerle sektörümüzdeki yenilikleri, gelişmeleri yerinde inceleme fırsatı buluyoruz. Gerçekleştirdiğimiz görüşmelerle ülkemizin bayrağını çalışmalarımızla farklı coğrafyalarda dalgalandırabilmenin yollarını arıyoruz. Ülkemizde deprem gerçeği, kentsel dönüşüm ve konut açığı gibi gündemlere en doğru çözüm yollarını bulabilmek adına vizyonumuzu genişletip, tecrübelerimizi arttırmaya çabalıyoruz” dedi.

“SORUMLULUK İSTEYEN BİR GÖREVE TALİPSİNİZ”

Yapı sektöründe çalışmanın zorluklarını ve sorumluluklarını aktaran Macid İlker, gençlere yönelik tavsiye niteliğindeki konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Sektörün sizin gibi gençlere ihtiyacı var. Başarının yolu planlı ve çok çalışmaktan geçiyor. Zor ve sorumluluk isteyen bir iş bu. Hayata geçirdiğiniz projelerde süren bir yaşam söz konusu. Bu yüzden güçlü, dayanıklı, kullanışlı ve çevresel faktörlere uyumlu binalar inşa etmek önemli. Sürekli gelişen ve değişen insan, toplum ihtiyaçları gibi yapıların da şekilleri ve inşa tarzları değişiyor ve gelişiyor. İş hayatında başarılı olmak için şunları önerebilirim : Efektif ve hızlı, konusunda son derece özverili ve hevesli olunmalıdır. Görevin getirdiği sorumluluklar merak ve istekle üzerine alınmalı, istekli, özenli ve dikkatli çalışmanın başarı getireceği bilincine sahip olunmalıdır.

Ayrıca, analitik düşünme ve sorun çözmeye odaklı, ekip çalışmasına uygun, ikili ilişkilerine güvenen, bulunduğu ortama hızlı adapte olan ve girişken ve iletişimi kuvvetli kişiler daha çok tercih edilecektir.

Bunların yanında, İşini daha ileri taşımak için fikir alışverişlerine açık ve kriz yönetiminde başarılı olanlar da rekabette bir adım öne geçecektir.”

Konuşmasının sonunda Macid İlker’e Yapı Topluluğu’na desteği nedeniyle TEMA Fidan Sertifikası hediye edildi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.